Feridun Bey ve ailesi Alman Çoban Köpekleriyle çok mutlu

Petworld çiftliğimizden Junior Undo'ya sahip olan Feridun Bey, Alman Çoban Köpeğiyle yaşadığı tecrübe ve izlenimlerini bizimle paylaştı. Feridun Bey'in izlenimlerini paylaştığı yazısı ve ailesinin de yer aldığı fotoğraflar bu sayfada..

İzmirli üç kişilik bir aileyiz, bahçeli müstakil bir evde hayatı, evimizin dördüncü bireyi Undo Jr. ile birlikte yaşıyoruz. Evin babası olarak çok küçük yaşlarda ailece edindiğimiz ve 18 yıl birlikte apartman dairesinde yaşadığımız Lady isimlisetter ırkı köpeğimiz ile birlikte büyüyerek her insanın doğasında olan ancak kimilerinin tadamadığı hayvan sevgisini doyasıya yaşayarak büyüdüm, işimi ve ailemi de bu sevginin paralelinde kurdum.Hayvan severlik konusunda tatlı bir rekabet içinde olduğum eşim ile birlikte oğlumuzu da bu sevgi ile büyüttük. Hayatımızın her döneminde bir köpeğimiz oldu, doğal süreç gereği ömrünü tamamlayan dostlarımız bizden ayrıldığında kısa bir süre yasını tuttuktan sonra bir başka köpek edindik.

Her ırkın kendine has özellikleri var, babası Undo’yu tanıyarak hayran kaldığımız oğlu Undo Jr’u alana kadar bir Alman Çoban köpeğimiz olmamıştı, olduktan sonra gerçekten vazgeçilmeyecek, tercih sebepleri listelendiğinde en üst sırada yer alacak bir ırk olduğunu birlikte yaşayarak gördük, öğrendik. Kısaca, tek bir söz ile ifade etmek gerekirse, “ mükemmel” demek yeterli.Sabah kalktığımızda bizi gördüğünde saygı ve sevgi ile karşılayışı, kendince günaydın deyişi, akşam iş dönüşü yine aynı sevinç ile hoş geldin deyişi inanın sözlerle anlatılması çok güç bir keyif, mutluluk, bizim için başlı başına yaşama sevinci kaynağımız.Evimizin bahçesinde bir yaşam alanı olması ile birlikte günün büyük bir bölümünü evde bizimle yaşayarak sürdürüyor, bu durum biraz bizim sevgimiz, biraz da onun efendiliğinden kaynaklanan şansı demekte sakınca görmüyorum. Undo Jr yirmi yedi aylık oldu, beraber yaşadığımız 2 yılı aşkın zaman diliminde bizi mutlu eden özellikleri; genel karakteri ,meraklı ve cesur oluşu,dikkatli,hayat dolu ve coşkulu bir ifadeye sahip oluşu,özgürlüğünü abartmadan kullanması, aşırı saldırgan ve ürkek olmayışı ve inanılmaz bir sadakatle bağımlı ve uyumlu hali ,benim gibi her ırktan hayvanı seven ve asla ayrım yapmaktan çekinen bir insanı bile iyi kandan gelen German Shepherd ırkının farklı olduğunu hissettiriyor.

Alman Çoban Köpeklerini çok iyi tanıyan sevgili Can Paksoy’un önerileri olmasaydı tercihimiz farklı olurdu, iyi ki Can Bey'i tanımış ve dinlemişiz. Deneyimli köpek sahiplerinden birisi olarak köpekte asalet, zekâ, sadakat, itaat ararım, aradıklarımın hepsini bir Alman Çoban köpeği olan Undo Jr’da buldum. Köpeğin ırk özellikleri kadar iyi eğitilmiş olması da önemli, bu konuda hem bize karşı gösterdiği sıcaklık ve ilgi hem de köpeğimizi çok iyi bir şekilde eğiten köpek eğitmeni Murat Bey'e ve bütün bu süreç içinde bize yardımcı olan Petworld yöneticisi Adem Bey'e teşekkür borçluyuz.

Son bir teşekkür sevgili Can Paksoy’a; vesile oldunuz, doğru yönlendirdiniz, doğru köpeği edinmemizi sağladınız

Saygı ve Sevgilerimle /İ. Feridun Bigalı

alman kurdu satış referans alman kurdu satış referans alman kurdu satış referans