4. İstanbul Şampiyonası

Yer : İstanbul

Tarih : 10.05.2009

Hakem : Rafael Arenillas Anton

İyi ve kötü yönleriyle bir yarışmayı daha tamamladık. Bazı eksiklerimiz ve hatalarımız olmasına rağmen organizasyonu İstanbul Şubesi olarak başarıyla yaptığımıza inanıyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ve başta İstanbul Şubesi Başkanı Mete Sözeri’ye teşekkür ederim.

Bu yarışmada bir kez daha ispatlandığı üzere Almanya dahil bir çok ülkeden alınan yavrular en iyi kalite olmaktan uzak. Yıllarca Almanya'ya gidip gelen ve bir çok VA yavrusu alan biri olarak şunu söyleyeyim; asıl başarı kendi ürettiğimiz, kendi adımızı taşıyan köpeklerle kazanılan derecelerdir.

Bu yarışmada kazandığımız 6 1.liğin 5'inin kendi üretimimiz Petworld secereli köpeklerden olmasından gurur duyuyorum. Diğer üretici arkadaşlara tavsiyem, yabancı ülkeleri zengin etmek yerine yerli üretime ağırlık vermeleridir.

Yarışmaya gelince; gerçekten kalitenin yüksek olduğu bir yarışmaydı. Türkiye’deki Alman Çoban Köpeği kalitesinin her geçen gün biraz daha arttığını görmek beni gerçekten çok mutlu ediyor. Yarışmadan zihinlerde iz bırakan sahneleri ve gördüğüm özel köpekleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Can Paksoy

Yarışmaya Giren Köpeklerimizle İlgili Yorumlarım

3-6 Ay Grubu:

Çok küçük köpekleri içerdiği için bu grupla ilgili yorum yapmaya gerek görmüyorum. Sadece şunu söylemeliyim ki Jako Von Maestroz gerçekten yakışıklı bir yavru. Geleceğinin iyi olabileceğini düşünüyorum.

6-9 Ay Dişiler:

Bu grupta bence bu yarışmanın starı yer aldı. Karin Von Petworld isimli köpeğimiz gerçekten güzelliğiyle gözleri kamaştırdı ve hakemin de büyük beğenisini kazandı. Hakem bu dişimizde kusur bulamazken böyle bir köpeğin Türkiye’de üretilebileceğine ihtimal vermeyerek hangi ülkeden geldiğini sordu. Türkiye’de üretildiğini öğrenince de oldukça şaşırdı. Hakem bu grubun değerlendirmesinde Karin’i grubun diğer köpeklerinden çok ayrı tuttuğunu açıkladı.

Alman Kurdu Karin von Petworld Alman Kurdu Karin von Petworld

 

6-9 Ay Erkekler:

Karin’in kardeşi olan Kayra mükemmel anatomisine rağmen koşamadığı için 2. sıradaki yerini koruyamadı ve yarışmayı 4. bitirdi. Birinci olan köpek Ursus Von Alp gerçekten çok kaliteli bir köpekti. Adımları bu kadar akıcı bir köpeği seyretmek oldukça zevkliydi.

Alman Kurdu Kayra von Petworld Alman Kurdu Kayra von Petworld

 

9-12 Ay Dişiler:

Yarışmayı ilk iki sırada bitiren köpekler gerçekten çok güzeldi. Yarışma boyunca sıkı bir çekişme oldu. Princess Von Alp mükemmel sağrısıyla, Zara Von Petworld de bir erkeği andıran kafası, pigmenti, enerjisi ve tüy yapısıyla çok göz doldurdular. Zara Von Petworld yürüme sırasında o kadar pass yapmasaydı sanırım yarışmayı birinci bitirecekti.

Alman Kurdu Zara von Petworld

 

9-12 Ay Erkekler:

Yarışma birbirine denk iki köpeğin çekişmesiyle geçti. Zagor Von Petworld mükemmel anatomisi ve mekanik adımlarıyla beğeni toplarken, Titanic Steplencu mükemmel rengi ve maskesiyle beğeni kazandı. Hakemin kararı Zagor Von Petworld’ün birinciliği şeklinde oldu. Titanic de birinci olabilirdi.

Alman Kurdu Zagor von Petworld Alman Kurdu Zagor von Petworld

 

12-18 Ay Dişiler:

Önemli klasmanların ilki olan bu grupta kalite oldukça iyiydi. Yarışma 3 köpeğin arasında geçti. Sandy Von Petworld, Uslu Von Petworld ve Sisi Von Tuni. Uslu mükemmel anatomisi, tüyleri ve rengiyle birinci sıraya çağırılırken Sandy ve Sisi 2. ve 3. sıraya çağırıldı. Fakat hızlı koşu sırasında Sandy mükemmel bir performans gösterince birinciliği kaptı ve bırakmadı. Bu muhteşem adım atışları ve enerjisini sanırım annesinden almış. Burada hem 1. hem de 2. sırayı kendi ürettiğimiz köpeklerle almak bence çok anlamlıydı.

Uslu Von Petworld

Alman Kurdu Uslu von Petworld

 

Sandy von Petworld

Alman Kurdu Sandy von Petworld

 

12-18 Ay Erkekler :

Kalite çok üst seviyede olmasına rağmen 1. ve 2. sıradaki köpekler çekişti. Ursul’un en güzel yavrularından biri olan Will Von Petworld gerçekten çok iyi bir performans gösterdi. Birinci olarak çağırıldığı sıralamada performansını hiç düşürmeyerek yarışmayı gene birinci sırada tamamladı. Uzun ve harmonik adımlarıyla çok beğeni topladı. Fakat ikinci olan köpek Jango Konisfluh’un da oldukça güzel bir anatomisi vardı. Biraz daha çalışırsa Will’i geçeceğine inanıyorum.

Alman Kurdu Will von Petworld Alman Kurdu Will von Petworld

 

18-24 Ay Dişiler:

Yarışmanın en güzel klasmanlarından biriydi. İlk üç köpek müthişti, kaliteli arkada kalanlar da güzel köpeklerdi. Ninga Von Petworld’ü bu üçlü içerisinden ayırmak lazım. Duruşu, yürüyüşü ve bakışlarıyla "en güzel benim" diyen bu köpek sanırım annesinin kalitesini perçinledi. Hem de annesinden bayrağı devralacak gibi gözüküyor. Türkiye içinde ve dışında birçok şampiyonluğu olan Ninga sanırım kendisiyle aynı ismi taşıyan yavrusuyla gurur duyuyordur. Dünya üçüncüsü olan Dux de Cuatro Flores ile yaptığım çiftleşmenin tek ürünü olan Ninga annesinin iyi yönleriyle babasınınkileri birleştirmiş. Ninga’nın dışındaki diğer iki köpek ikincilik için yarıştı. İkisi de birbirine denkti. Hakemin kararı Olin’in ikinci, Panja’nın üçüncü olması yönünde oldu. Tersi de olabilirdi. Bursa’daki yarışmada Ninga yokken Panja birinci Oli ikinci olmuştu. Bunlar tamamen hakemin takdiri ve köpeğin o günkü performansıyla alakalıdır.

Panja von der Lengernheide

Alman Kurdu Panja von der Lengernheide

 

Ninga von Petworld

Alman Kurdu Ninga von Petworld Alman Kurdu Ninga von Petworld

 

18-24 Ay Erkekler:

Bu grupta sadece iki güzel köpek vardı. Diğerleri onlara rakip olabilecek kapasitede değildi. Pedro von der Lengernheide anatomi ve diğer tüm özellikler olarak Erasmus Von Erk’ten üstün olmasına ve hakem tarafından birinci sıraya çağrılmasına rağmen koşudaki isteksiz haliyle ikinci sıraya geriledi. Hakemin bu kararı tamamen doğruydu. Bir Alman Kurdu anatomik olarak ne kadar güzel olursa olsun isteksiz ve cansız olmamalı. Alman Çoban köpeği her şeyden önce bir iş köpeğidir.

Bu arada bir paragrafta yarışmayı beşinci ve altıncı sırada bitiren Wallace vom Status Quo adlı köpeğe açmak istiyorum. Mükemmel bir anatomiye sahip olan bu köpek hazır olmadığı için kötü bir derece aldı. Anatomik yapısı ve üstün özellikleriyle çiftleşme için kullanılabilir.

24 Ay Üzeri Dişiler:

Yarışmanın en önemli kategorilerinden biri olan iş sınıfı dişiler beklediğim kadar çekişmeli geçmedi. Kariyeri şampiyonluklarla dolu olan Ninga von der Lengernheide 20-25 günlük hamile olmasına rağmen çok rahat bir şampiyonluk aldı. İkinciliği gene Petworld’ün köpeklerinden Nikita vom Land Mecklenburg adlı köpek aldı. Bu iki köpeği zorlayacak başka köpek yoktu.

Nikita vom Land Mecklenburg

Alman Kurdu Nikita vom Land Mecklenburg Alman Kurdu Nikita vom Land Mecklenburg

 

24 Ay Üzeri Erkekler:

Günün en önemli ve sonucu en çok merakla beklenen grubu şüphesiz iş sınıfı erkeklerdi. Bu grupta o kadar çok kaliteli köpek vardı ki gözler bayram etti. Türkiye’nin gururu olmuş SG40 Wisky von der Alten Backerei, Türkiye’ye yeni gelmiş Amerika Sieger’inde V4 olmuş Dito Van Norort, 2008 Türkiye Şampiyonu Safin, 2006 Türkiye Şampiyonu Natz, yine Türkiye’ye yeni gelmiş Bursa Şampiyonu Orbit bunlardan bazıları. Fakat yarış Wisky ile Dito arasında geçti. Hakem Wisky’i birinci sıraya çağırdı. Ancak yarışmanın ilerleyen bölümlerinde Wisky’i ikinci sıraya Dito’yu birinci sıraya aldı ve yarışmayı böyle bitirdi.

Wax von der Alten Backerei (Flap)

Alman Kurdu Flap Alman Kurdu Flap

 

Wisky von der Alten Backerei

Alman Kurdu Wisky von der Alten Backerei

 

Derecelerimiz:

24 Ay Üstü Erkek Köpekler - Wisky v.d. Alten Backerei - V2

24 Ay Üstü Erkek Köpekler - Vax v.d. Alten Backerei - V4

24 Ay Üstü Dişi Köpekler - Ninga v.d. Lengernheide - V1

24 Ay ÜStü Dişi Köpekler - Nikita v.Land Mecklenburg - V2

18-24 Ay Arası Erkek Köpekler - Pedro von der Lengernheide - SG2

18-24 Ay Arası Erkek Köpekler - Wallace vom Status Quo - G1

18-24 Ay Arası Dişi Köpekler - Ninga von Petworld - SG1

18-24 Ay Arası Dişi Köpekler - Panja von der Lengernheide - SG3

12-18 Ay Arası Erkek Köpekler - Will von Petworld - SG1

12-18 Ay Arası Dişi Köpekler - Sandy von Petworld - SG1

12-18 Ay Arası Dişi Köpekler - Uslu von Petworld - SG2

9-12 Ay Arası Erkek Köpekler -Zagor von Petworld - VV1

9-12 Ay Arası Dişi Köpekler - Zara von Petworld - VV2

6-9 Ay Arası Erkek Köpekler - Kayra von Petworld - VV4

6-9 Ay Arası Dişi Köpekler - Karin von Petworld - VV1

3-6 Ay Arası Erkek Köpekler - Nedus von Petworld - VV4

3-6 Ay Arası Dişi Köpekler - Nancy von Petworld - VV3