3. Ankara Şampiyonası

Yer : Ankara

Tarih : 04.10.2009

Hakem : Rene Jorgensen

04.10.2009 tarihinde Ankara şubemizin düzenlemiş olduğu 3. Ankara Yarışması'nı geride bıraktık. Bazı çiftliklerimizin çeşitli mazeretlerle katılmaması sonucu katılım beklenenin altında kaldı. Buna rağmen bazı gruplar yüksek kaliteli ve çekişmeliydi.

Danimarkalı hakem Rene genel olarak başarılıydı. Son anda yaptığı büyük bir hata ona mükemmel bir hakemdi dememizden alıkoydu.

Petworld olarak 9 köpekle katıldık. Bunlardan 8 tanesi ilk 3’e girerek kupa aldı. Katıldığımız köpeklerden 7 tanesi kendi üretimimiz, bir tanesi Wisky’nin Macar çiftleşmesinden gelen baba hakkı ve bir tanesi de Alman secereliydi. Bugüne kadar her zaman belirttiğim gibi başarı kendi ürettiğiniz köpeklerin başarısıdır. Yurtdışından büyük rakamlarla satın alınan köpeklerin başarıları benim için başarı niteliğini taşımamaktadır.

Can Paksoy

Yarışmaya Giren Köpeklerimizle İlgili Yorumlarım

3-6 Ay Erkekler - Bankfalusi Harapos Joseph (3.):

Joseph adlı Wisky yavrusuyla katıldığımız bu grupta toplam 11 köpek yarıştı. Güzel köpeklerin olduğu bir gruptu. Joseph bu grupta hırsı ve güzel koşusuyla dikkat çekti. Hakemin sıralaması çok iyiydi.

Alman Kurdu Bankfalusi Harapos Joseph Alman Kurdu Bankfalusi Harapos Joseph Alman Kurdu Bankfalusi Harapos Joseph

 

6-9 Ay Dişiler - Yana von Petworld (2.):

Ursul yavrusu olan Yana benim gelecek için umutlu olduğum dişi yavrularımdan. 8 köpeğin katıldığı bu grupta hakem de beni mahçup etmeyerek Yana’yı birinci sıraya çağırdı. Fakat yarışmanın ilerleyen bölümlerinde yolculuk ve değişik ortamlara alışık olmayan Yana tedirgin bir görüntü sergiledi ve hakem de haklı olarak onu ikinci sıraya aldı.

Alman Kurdu Yana von Petworld Alman Kurdu Yana von Petworld Alman Kurdu Yana von Petworld

 

6-9 Ay Erkekler - Xeros von Petworld (2.):

Quill yavrusu olan Xeros’un katıldığı grup vasat köpeklerden oluşmaktaydı. 5 köpeğin katıldığı grupta hakem ince ayrıntıları yakalayarak gayet iyi bir sıralama yaptı.

Alman Kurdu Xeros von Petworld

 

9-12 Ay Dişiler - Karin von Petworld (1.):

Yarışmanın en kaliteli grubuydu bence. Katılan bütün köpekler birbirinden güzeldi ve hakem ayrım yapmakta oldukça zorlandı. 7 köpeğin yarıştığı bu grupta Suzi-Flap yavrusu olan Karin, hakem tarafından 1’e çağırıldı ve yarışmayı 1. olarak tamamladı. Maestro’ya ait olan Dimi ve von Tuni’ye ait olan Flora adlı köpekler 2. ve 3. oldular. Bence hepsi çok güzel köpeklerdi. Sahiplerini buradan kutluyorum. Hakemin kararları da tamamen doğruydu.

 Alman Kurdu Karin von Petworld Alman Kurdu Karin von Petworld Alman Kurdu Karin von Petworld Alman Kurdu Karin von Petworld Alman Kurdu Karin von Petworld Alman Kurdu Karin von Petworld

 

12-18 Ay Dişiler - Zara von Petworld (3.):

Alman çiftleştirmelerimizden Quantum Siemereck ve Dara’nın yavrusu olan Zara’nın katıldığı grupta 7 köpek yarıştı. Bu grubu birinci bitiren Tamara adlı köpek gerçekten çok güzeldi. Birinciliği hak etti. 2. olan Ivy adlı köpeğin neden 2. olduğunu açıkçası anlayamadım. Ama hakem kararına saygı duymak gerekiyor. Bu gruptaki en güzel köpekler Tamara ve Zara’ydı.

Alman Kurdu Karin von Petworld Alman Kurdu Zara von Petworld

 

12-18 Ay Erkekler - Wisky von Petworld (3.):

Ursul ve Fiona’nın yavrusu olan Wisky’nin (Toprak) katıldığı grupta 5 köpek yarıştı. Kalitenin iyi olduğu bir gruptu. Birinci olan Manitu’yu beğendim. 2. olan Tuni'de iyi bir köpekti. Hakemin Wisky’i 3. yapma sebebi koşarken kulaklarını kısmasıydı. Bu konuda hakeme hak vermek gerekiyor. Sıralaması gayet başarılıydı.

18-24 Ay Dişiler - Ninga von Petworld (1.):

Türkiye ve Balkan Şampiyonu olan dişimiz Ninga’nın dünya üçüncüsü Dux de Cuatro Flores ile çifleşmesinden olan tck yavrusu Ninga’nın katıldığı bu grupta 4 köpek yarıştı. Bu güne kadarki en başarılı üretimim olarak değerlendirdiğim Ninga açık farkla birinci oldu. Hakem direk ilk sıraya aldı ve bir daha bakmaya bile gerek duymadı. Ona rakip yoktu.

Alman Kurdu Ninga von Petworld Alman Kurdu Ninga von Petworld Alman Kurdu Ninga von Petworld Alman Kurdu Ninga von Petworld  Alman Kurdu Ninga von Petworld

 

24 Ay Üstü Dişiler - Nikita vom Land Mecklenburg (2.):

Yarışmanın en ilginç olayının yaşandığı bu gruba 6 köpek katıldı. Nikita bu grubun tartışmasız en iyi köpeğiydi. Hakem onu direk birinci sıraya çağırdı. Tasmasız koşuya sıra geldiğinde handlerlar ve köpek sahipleri yer değiştirerek koşuya başlandı. Tasmasız koşu sırasında birinci sırada koşan Nikita’nın arkasında koşan dört köpek, sahiplerinin yanından kaçarak hata yaptılar. Normalde tasmasız koşuda kaçan köpek hakemin inisiyatifine bağlı olarak bir veya birkaç sıra geri düşer. Burada kaçan köpek sayısı fazla olunca hakem bir şans daha vermek için bu koşuyu tekrarlattı. 2. koşuda da sahibinin yanından kaçmadan turu tamamlayan Nikita, hakemin yanlış bir görüşüyle ikinci sıraya alındı. Burada hakem büyük bir kural hatası yapmış oldu. Sanırım numara takılmaması yüzünden yarışmacıları ve kaçan köpeği Nikita zannederek bu hatayı yaptı. Normal şartlarda hiçbir ülkede kaçan köpeklere ikinci şans verilmeyeceğini biliyoruz. Birinci turu hatasız tamamlayan köpeği diğerlerinin kaçması sebebiyle bir tur daha koştururken ikinci sıraya alamayız. Bu bir kural hatasıdır. Hakem bunu kesinlikle kasıtlı olarak yapmadı ama böyle önemli grupta bu derece büyük hata da hoş olmadı. Sonuç olarak Nikita yarışmayı 2. olarak bitirdi. Doğrusu ve yanlışıyla bir yarışmayı daha geride bıraktık. Her şeye rağmen hakemi beğendim. Katılan bütün arkadaşları tebrik ediyor ve organizasyonu yapan Tayfun Babaertan’a teşekkür ediyorum.

Alman Kurdu Nikita vom Land Mecklenburg

 

Derecelerimiz:

3-6 Ay Erkekler - Bankfalusi Harapos Joseph : 3.

6-9 Ay Dişiler - Yana von Petworld : 2.

6-9 Ay Erkekler - Xeros von Petworld : 2.

9-12 Ay Dişiler - Karin von Petworld : 1.

12-18 Ay Dişiler - Zara von Petworld : 3.

12-18 Ay Erkekler - Wisky von Petworld : 3.

18-24 Ay Dişiler - Ninga von Petworld : 1.

24 Ay Üstü Dişiler - Nikita vom Land Mecklenburg : 2.