2011 Türkiye Şampiyonası'nda En Başarılı Çiftlik Petworld Oldu

Alman Kurdu 2011 Türkiye Şampiyonası

Dünyanın en iyileri arasında yeralan Petworld Alman Çoban Köpekleri Türkiye'deki liderliğini sürdürüyor.

Petworld çiftliğimiz 14 farklı kategorinin yer aldığı yarışmada, 10 kategoride mücadele ederek, 10 kupa kazandı. Bu 10 kupanın 9'unu Petworld üretimi olan Alman Çoban Köpeklerimiz kazanarak gerçek başarının yerli üretim ile olabileceğini bir kez daha vurgulamış oldu. Genel sonuçlara bakıldığında ise en başarılı çiftlik ünvanını koruyarak bu geleneği devam ettirdik. 5 kategoride 1. olurken, 3 kategoride 2. ve 2 kategoride ise 3. olduk.

Can Paksoy Yorumu:

Merhaba sevgili GSD severler Türkiye’deki ilk derneğin açıldığı 2003 yılından beri düzenlenen Türkiye Şampiyonaları'nın 9.su Antalya’da 20 Kasım pazar günü gerçekleşti. Katılım sayısı 125 köpek ile bugüne kadar gerçekleşen tüm şampiyonalardan fazla oldu. Organizasyon kalitesi de bugüne kadar ki şampiyonalara göre daha iyiydi. 2011 Türkiye Şampiyonası'nda dikkat çeken diğer bir konu ise yarışmaya gelen TSB hakeminin WUSV Başkanı Sayın Dr. Wolfgang Henke ve WUSV Asbaşkanı Sayın Dr.Wolfgang Tauber'in olmasıydı. 2011 yılına baktığımızda WUSV’un en önemli iki isminin beraber başka bir ülkeye gitmediklerini görüyoruz. Bu da bize WUSV nezdinde Türkiye’nin ne derece önemli olduğunu anlatmaya yeterli bir kriter. Şampiyonadaki bir başka ilk ise ACKİSD Başkanı Sayın Ahmet Karataş’ın dişi sınıflarının hakemliğini yapmasıydı, ilk sınavını başarı ile tamamlayan Ahmet Bey önümüzdeki Sieger’de tekrar dişi sınıfı hakemliğini yapacak. Bunların dışında en iyi damızlık erkek ve en iyi üretici seçimleri de yarışmaya renk katan diğer yenilikler oldu.

Petworld Kennel Club'a Ait Dereceler:

İsim Sınıfı Derece Sahibi
Waikita von Petworld 3-6 ay dişiler VV 1 Can Paksoy
Yoska von Petworld 3-6 ay dişiler VV 2 Can Paksoy
Olive von Petworld 9-12 ay dişiler VV 1 Can Paksoy
Olesa von Petworld 9-12 ay dişiler VV 3 Can Paksoy
Orbit von Petworld 9-12 ay erkekler VV 2 Can Paksoy
İsis von Petworld 12-18 ay erkekler SG 1 İlyas Tacin
Brooke vom Spezarder Hof 18-24 ay dişiler SG 1 Can Paksoy
Milton von Petworld 24 ay üstü açık erkekler SG 1 Can Paksoy
Undo von Petworld 24 ay üstü açık erkekler SG 3 Can Paksoy
Sky vom Eichenplatz Kral sınıf erkekler V 1 Can Paksoy

 

3-6 Ay Dişiler:

12 köpeğin katıldığı bu sınıfta Sky-Nikita yavrusu olan Waikita von Petworld isimli Alman Çoban Köpeğimiz açık ara farkla 1. olurken diğer bir Alman Çoban Köpeğimiz Yoska von Petworld ise 2. oldu. İlk 5 içerisinde 4 Alman Çoban Köpeğimizin olması ayrıca gurur verici bir tablo oldu.

3-6 Ay Erkekler:

12 köpeğin katıldığı bu sınıfta Jeck iyi bir performansla 1. oldu. 2. olan Hobby’de oldukça gelecek vaad eden bir Alman Çoban Köpeği. Bu grupta Alexi von Petworld kesinlikle ilk 3 sırada olması gereken ve çok gelecek vaad eden bir Alman Çoban Köpeği. Bunu ilerleyen yarışmalarda hep beraber göreceğiz. 

6-9 Ay Dişiler:

13 köpeğin katıldığı bu sınıfta gelişimini diğerlerinden biraz daha hızlı tamamlamış olan Alman Çoban Köpeği Engie 1. oldu.

6-9 Ay Erkekler:

8 köpeğin katıldığı bu grupta diğerlerinden hazır görünen Fulz 1. oldu.

9-12 Ay Dişiler :

12 köpeğin katıldığı bu kalabalık grupta kalite oldukça yüksekti. Wegas-Ninga kızı olan Olive von Petworld açık ara farkla 1. olurken kardeşi Olesa’da 3. oldu. İki kardeşin arasına giren Asya’da ikinciliği aldı. Burada yarışan Olive von Petworld sadece bu grubun değil yarışmanın en iyi köpeklerinden biriydi.

9-12 Ay Erkekler:

5 köpeğin katıldığı bu grupta ilk iki köpek diğerlerinden daha iyiydi, bunlardan Orbit grubun anatomik yapısı olarak en iyisi olarak göze çarpıyordu, fakat eğitim olarak biraz yetersiz kaldı. Ando yürüyüşündeki akıcılık ile öne çıkarken Orbit'in eğitim eksikliği de Ando’nun işini kolaylaştırdı haklı bir birincilik aldı.

12-18 Ay Dişiler:

8 köpeğin yarıştığı bu grup kalite olarak iyiydi, açıkçası ilk dört Alman Çoban Köpeğini de beğendim, içlerinde Kasia biraz daha diğerlerine göre öne çıkıyordu, hakemde bunu değerlendirerek 1. sırayı verdi.

12-18 Ay Erkekler:

4 köpeğin katıldığı ve kalitenin vasat olduğu bir gruptu. İsis kalite olarak diğerlerine oranla bariz daha üstün olmasına rağmen kilo fazlası nedeniyle çok kolay kazanabileceği bir grupta zor anlar yaşadı ama sonunda birinciliği kaptı.

18-24 Ay Dişiler:

8 köpeğin katıldığı fakat 3 köpeğin silaha gösterdiği duyarlılık sebebiyle elenmesi sonucu 5 köpeğin arasında geçen bir yarış oldu, kalitenin çok yüksek olmadığı bu grupta yarışma daha çok Brooke ve Gilda arasında geçti. Birincilik bu iki Alman Kurdu'nun arasında birkaç kez el değiştirdikten sonra öne çıkan Brooke oldu.

18-24 Ay Erkekler:

Yarışmanın en çekişmeli geçen ve en kaliteli gruplarından biriydi. 11 köpeğin yarıştığı grupta belki garip gelebilir ama 6. olan Aladin, ırk standartlarının üzerinde performans sergiledi, ilk 5 ve 7. olan Alman Çoban Köpeklerini de çok beğendim. Hakemin takdir ettiği sıralama bu şekilde oldu ama kaliteler birbirine çok yakın olduğu için farklı da olabilirdi.

24 Ay Üzeri Dişiler Açık Sınıf :

12 köpeğin katıldığı bu grupta 2 Alman Kurdu silaha duyarlılık göstererek elendi ve 10 Alman Kurdu arasında gerçekleşti. İlk 4 Alman Kurdu diğerlerinden daha iyiydi, bu arada Uslu von Petworld’un hamile olması sebebiyle hakem tarafından koşunun sonlarına doğru 4. sıraya alındığına şahit olduk.