2010 İzmir Şampiyonası (ACKİSD)

Yer : İzmir

Tarih : 21 Mart 2010

Hakem : Thomas Teubert

ACKİSD’nin düzenlediği İzmir Şampiyonası’nı geride bıraktık. Çok güzel bir yerde çok iyi bir havada ve çok iyi düzenlenmiş bir organizasyona şahit olduk. Öncelikle Almanya’nın çok değerli bir hakemi olan Sn. Thomas Teubert karşısında bizi gururlandıracak bir yarışma düzenledikleri için ACKİSD ve İzmir şube sorumlusu Sn. Reha Uncumusaoğlu’na teşekkür ederim. Bundan sonraki yarışmaların da böyle başarılı olmasını diliyorum. Katılım oldukça yüksekti. Toplam 98 köpek katıldı. Bunların 18 tanesinin Petworld secereli olması da bizim açımızdan gurur vericiydi. Toplam 15 köpekle katıldığımız İzmir Şampiyonası’nda 13 kupa alarak uzun süredir kimseye bırakmadığımız en başarılı çiftlik unvanımızı koruduk. 14 kategorinin bulunduğu yarışmada 6 birincilik 6 ikincilik 1 tane de üçüncülük aldık. 3 kategoride ise hem 1. hem 2. olarak adeta kendimizle yarıştık. Aldığımız 13 kupanın 11 tanesini kendi ürettiğimiz Petworld köpekleriyle kazanmamız ise bir başka kayda değer noktaydı. Her zaman söylediğimizi burada bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Asıl başarı kendi ürettiğiniz ve yetiştirdiğiniz köpeklerle kazandığınızdır. Yurtdışından satın aldığınız köpeklerle yakaladığınız başarı geçici olacaktır.

Saygılarımla

Can Paksoy

Yarışmaya Giren Köpeklerimizle İlgili Yorumlarım

3-6 Ay Dişiler - Orti von Petworld (1.) & Agira von Petworld (2.):

7 köpeğin katıldığı grupta Wisky yavrusu olan Orti güzel adımları ve çok mükemmel pozuyla diğerlerinin önüne geçti. Arko yavrusu olan Agira'da güzel anatomisi ve adımlarıyla Orti’den sonra gelen en güzel köpek oldu. Bu grupta kayda değer başka bir köpek göremedim.

Orti von Petworld

Alman Kurdu Orti von PetworldAlman Kurdu Orti von Petworld

Agira von Petworld

Alman Kurdu Agira von PetworldAlman Kurdu Agira von Petworld

 

3-6 Ay Erkekler - Rasta von Petworld (1.):

7 köpeğin katıldığı bu grupta Flap yavrusu olan Rasta inanılmazdı. Hakemin büyük beğenisini kazandı. Hakemin yarış sonucu yorumu Rasta’nın bu grupta rakipsiz olduğu şeklindeydi.

Alman Kurdu Rasta von Petworld Alman Kurdu Rasta von Petworld Alman Kurdu Rasta von Petworld

 

6-9 Ay Dişiler - Megy von Petworld (1.):

10 köpeğin katıldığı bu kalabalık grupta kalite de oldukça yüksekti. İlk üç sırayı alan köpekler birbirine oldukça yakın kalitedeydi. Bunların içinde hakem Wisky yavrusu olan Megy’i birinci yaptı. Kendini ringde sergileyiş ve anatomi olarak diğerlerinden bir adım önde olduğu yorumunu yaptı.

Alman Kurdu Megy von Petworld Alman Kurdu Megy von Petworld

 

6-9 Ay Erkekler - Milton von Petworld (1.) & Gora von Petworld (2.):

8 köpeğin katıldığı bu grupta Wisky yavrusu olan Milton tartışmasız en güzel köpekti. Anatomisi, adımları ve kendini ringde sergilemesi mükemmeldi. Bence yarışmanın en çok gelecek vaad eden köpeğiydi. İkinci olan Minati yavrusu Gora ise Milton’a rakip olamasa da diğerlerinden klas olarak açık ara önde bir görüntü sergiledi. Hakem de grubun sonundaki açıklamalarında Milton’un açık ara birinci olduğunu ama Gora’nın da Milton’dan sonra rakipsiz olduğunu söyledi.

Milton von Petworld

Alman Kurdu Milton von Petworld Alman Kurdu Milton von Petworld Alman Kurdu Milton von Petworld

Gora von Petworld

Alman Kurdu Gora von Petworld Alman Kurdu Gora von Petworld Alman Kurdu Gora von Petworld

 

9-12 Ay Dişiler - Eva von Petworld (1.):

Efsane köpeğimiz Ninga’nın yavrusu olan Eva, bu grupta anatomi ve istek olarak en iyi köpekti. Hakemin yorumu Eva’nın ileride çok iyi bir damızlık dişi olacağı yönündeydi. Eva dışında bu grupta gözüme çarpan diğer bir köpek Ege von Kysus adlı köpekti. Anatomi olarak çok beğendiğim bu köpek biraz daha çalışsaydı bu grupta 2. olabilirdi.

Eva von Petworld Alman Kurdu Alman Kurdu Eva von Petworld Alman Kurdu Eva von Petworld

 

9-12 Ay Erkekler - Enzo von Petworld (3.):

5 köpeğin katıldığı bu grupta hakem Eva’nın kardeşi Enzo’yu birinci sıraya çağırdı. Enzo’nun isteksiz ve keyifsiz olması sebebiyle Kenzo’yu öne aldı. Bu sonuç bize bir kez daha gösterdi ki anatomisi ne kadar güzel olsa da istekli ve hırslı olmayan bir köpek başarılı olamaz. Kenzo burada haklı bir birincilik aldı.

Alman Kurdu Enzon von Petworld

 

12-18 Ay Dişiler:

Kalabalık ve kaliteli bir gruptu. Eskiden beri beğendiğim bir köpek olan Tamara diğer yarışmalarda olduğu gibi mükemmel performans gösterdi. Rakipsiz olarak birinci oldu. Yarışmanın en başarılı köpeklerinden biriydi. 2. olan Fiona da performans olarak oldukça iyiydi. Diğer köpekler arasında çok kayda değer bir köpek yoktu.

12-18 Ay Erkekler - Undo von Petworld (2.):

Toplam 9 köpeğin katıldığı bu grup oldukça büyük bir çekişmeye sahne oldu. Anatomi olarak baktığımızda Tuni, Undo ve Flip mükemmele yakın güzellikteydiler. Çalışma ve performans Flip diğerlerine nazaran geri kalmıştı ve üçüncü oldu. Tuni ve Undo arasında kıyasıya bir savaş gerçekleşti. Her ikisi de 1. olabilirdi. Hakem maskeyi oldukça önemsediği için Tuni’ye birinciliği verdi. Burada Undo için bir parantez açmak istiyorum. Wisky yavruları içerisinde en çok beğendiğim köpek Undo. Bu köpeğin anatomik yapısı gelişmeye çok müsait gözüküyor. Kafa, tüy yapısı ve pigment olarak mükemmel bir köpek. Biraz iddialı bir tahmin olabilir ama ben Undo’nun en az Wisky kadar güzel olacağını hatta Wisky’den daha güzel bir Alman Çoban Köpeği olacağını düşünüyorum. Bu tahminin ne kadar doğru olacağını hep beraber göreceğiz.

Alman Kurdu Undo von Petworld Alman Kurdu Undo von Petworld Alman Kurdu Undo von Petworld

Alman Kurdu Undo von Petworld Alman Kurdu Undo von Petworld Alman Kurdu Undo von Petworld Alman Kurdu Undo von Petworld

 

18-24 Ay Dişiler:

4 köpeğin katıldığı bu grupta çok beğendiğim bir dişi olan Princess açık ara farkla birinci oldu. Bu grupta rakibi yoktu.

18-24 Ay Erkekler:

Yine 4 köpeğin katıldığı bu grupta bu sefer de Princess’in kardeşi olan Pars birinci oldu. Pars da rakipsiz bir birincilik aldı.

24 Ay Üzeri Açık Sınıf Dişiler - Ninga von Petworld (1.) & Uslu von Petworld (2.):

Bu grupta toplam 9 köpek yarıştı. Efsane Ninga’nın kendisi gibi efsane olan yavrusu J.Ninga ile Uslu arasında geçen birincilik yarışını her zaman olduğu gibi Ninga kazandı. Ninga’nın açık sınıftaki son yarışması olduğunu düşünüyorum. Nisan’daki sınava girerek bundan sonra annesiyle aynı ringde, iş sınıf dişilerde yarışacak.

Ninga von Petworld

Alman Kurdu Ninga von Petworld Alman Kurdu Ninga von Petworld Alman Kurdu Ninga von Petworld

Uslu von Petworld

Alman Kurdu Uslu von Petworld Alman Kurdu Uslu von Petworld Alman Kurdu Uslu von Petworld

24 Ay Üzeri Açık Sınıf Erkekler:

Bu sınıfta yarışan 6 köpek vardı. Cliff çok rahat bir birincilik aldı. Bu köpek aslında çok iyi bir anatomiye sahip. Karakter testini geçebilseydi Kral sınıfı erkeklerde de iddialı olurdu.

24 Ay Üzeri Kral Sınıf Dişiler - Nikita vom Land Mecklenburg (2.):

Bu sınıfta yarışan 6 köpek vardı. Bu köpekler arasında ilk üç sırayı alan köpek iyiydi. Nikita bunların içerisinde en iyisi olmasına rağmen hakem sanırım yarışma boyunca yaptığı tek hatayı yaptı ve Nikita’ya ikinci sırayı verdi. Hanna da aslında çok beğendiğim bir köpek ama sanırım hamileydi. Bu yüzden 3.sırayı aldı. Hamile olmasaydı daha ileri gidecekti.

Alman Kurdu Nikita vom Land

 

24 Ay Üzeri Kral Sınıf Erkekler - Wisky von der Alten Backerei (2.):

Yarışmanın en çok beklenen en önemli grubu olan kral sınıf erkekler veya dünyada bilinen adıyla iş sınıfı erkekler grubuna toplam 7 köpek katıldı. Katılan bütün köpekler belli bir kalitenin üzerinde güzel köpeklerdi. En çok beklenen ise Wisky ile Dito’nun tekrar aynı ringde olması idi. Hatırlarsanız daha önce ACKB’nin yarışmasında Dito, Wisky’i son anda geçmiş ve buna benim itirazım olmuştu. Herkes Wisky ile Dito’nun tekrar karşılaşmasından hangisinin galip geleceğini merak ediyordu. Bu karşılaşmayı benim de iddia ettiğim gibi Wisky kazandı fakat kimsenin beklemediği bir Esko çıktı sahneye. Hem Wisky’i hem de Dito’yu geçerek birinci oldu. Son gördüğümden beri bayağı değişmiş ve gerçekten iyi bir günündeydi. Esko, Wisky ile aynı kaliteye sahip bir köpekti ancak yarışma esnasında daha hırslı bir görüntü sergileyerek bu grubun birincisi oldu. Sahibini tebrik ediyorum.

Alman Kurdu Wisky von der alten Alman Kurdu Wisky von Der Alten Alman Kurdu Wisky von der AltenAlman Kurdu Wisky von Der Alten Backerei Alman Kurdu Wisky von Der Alten Backerei Alman Kurdu Wisky von Der Alten Backerei

 

Yarışmadan Diğer Fotoğraflar

Petworld Team İstanbul Petworld Team Türkiye Alman Kurdu Petworld Team İstanbul

 

Köpeklerimizin Hakem Raporları

Alman Kurdu Agarta von Petworld Alman Kurdu Agira von Petworld Alman Kurdu Eva von Petworld Alman Kurdu Geysa von Petworld Alman Kurdu Gora von Petworld Alman Kurdu Milton von Petworld Alman Kurdu Ninga von Petworld Alman Kurdu Orti von Petworld Alman Kurdu Rasta von Petworld Alman Kurdu Undo von Petworld Alman Kurdu Uslu von Petworld Alman Kurdu Wisky von den

 

Derecelerimiz:

Orti von Petworld: 3-6 Ay Dişiler 1.si

Agira von Petworld: 3-6 Ay Dişiler 2.si

Agatha von Petworld: 3-6 Ay Dişiler 4.sü

Rasta von Petworld: 3-6 Ay Erkekler 1.si

Megy von Petworld: 6-9 Ay Dişiler 1.si

Milton von Petworld: 6-9 Ay Erkekler 1.si

Gora von Petworld: 6-9 Ay Erkekler 2.si 

Geyşa von Petworld: 6-9 Ay Dişiler 5.si 

Eva von Petworld: 9-12 Ay Dişiler 1.si

Enzo von Petworld: 9-12 Ay Erkekler 3.si

Undo von Petworld: 12-18 Ay Erkekler 2.si

Ninga von Petworld: 24 Ay Üzeri Açık Sınıf Dişiler 1.si

Uslu von Petworld: 24 Ay Üzeri Açık Sınıf Dişiler 2.si

Nikita vom Land Mecklenburg: 24 Ay Üzeri Kral Sınıf Dişiler 2.si

Wisky von der Alten Backerei: 24 Ay Üzeri Kral Sınıf Erkekler 2.si