2.Türkiye Şampiyonası (ACKİSD)

Yer : Antalya

Tarih : 06 Aralık 2009

Hakem : Rainer Mast

Yeni derneğimizde katıldığımız ilk yarışma olan 2. Türkiye Şampiyonası artık alışıldık olan başarımızla sonuçlandı. Toplam 9 köpekle katıldığımız yarışmada 5 birincilik ve 3 üçüncülük alarak en başarılı takım olma geleneğimizi sürdürdük.

Bir gün önce yağan yağmurun etkisiyle oldukça ağır ve çamurlu olan zemin, köpek tutanların oldukça zor anlar yaşamasına neden oldu.

Yarışmaya giren 9 köpeğimizden 6 tanesi kendi ürettiğimiz Petworld köpekleriydi. Her zaman söylediğim gibi, gerçek başarı yurtdışından hazır alınan köpeklerle değil kendi ürettiğiniz ve yetiştirdiğiniz köpeklerin dereceleridir.

Can Paksoy

Yarışmaya Giren Köpeklerimizle İlgili Yorumlarım

3-6 Ay Dişiler - Eva von Petworld (1.):

Bu sınıfta herhangi bir çekişme yaşanmadı. Buradaki köpeğimiz Eva von Petworld küçük yaşına rağmen gayet profesyonel bir yarışma çıkartarak birinci oldu.

Alman Kurdu Eva von Petworld Alman Kurdu Eva von Petworld

 

3-6 Ay Erkekler - Enzo von Petworld (1.):

3 köpeğin yarıştığı bu sınıfta Eva’nın kardeşi Enzo von Petworld ilk bakışta anlaşılan bir şekilde diğer köpeklerden üstündü. 2. olan Alman Secereli köpek İron ile arasında şu anki görüntü itibariyle çok büyük fark var.

 Alman Kurdu Enzon von Petworld Alman Kurdu Enzo von Petworld Alman Kurdu Enzo von Petworld

 

6-9 Ay Dişiler - Yana von Petworld (3.):

5 köpeğin katıldığı bu grupta Aras ve Andi kardeşler birinci ve ikinciliği paylaştı. Yana von Petworld ise onların arkasından 3. oldu. Gruptaki diğer köpekler zaten showline tarzına tam uymuyordu. Aras ile Andi gerçekten güzel köpekler ve derecelerini hak ettiler.

6-9 Ay Erkekler:

Dört köpeğin katıldığı bu grupta köpeğimiz yoktu. 1. ve 2. olan Aron ve İnfinity isim köpekleri çok beğendim. Hakemin kararı Aron’un birinci olması yönündeydi. Her ikisi de çok gelecek vaat ediyor.

9-12 Ay Dişiler :

8 köpeğin katıldığı bu grup yarışmadaki kalabalık gruplardan biriydi. Köpeğimizin olmadığı bu grupta ilk iki sırayı alan köpekleri çok beğendim. Sonraki iki köpek güzeldi , geriye kalanlar ise oldukça vasattı. İlk iki köpekten Fiola oldukça güzel bir anatomiye sahip olmasına rağmen yoldan olsa gerek bitkin görüntü sergileyerek 2. oldu. Her iki köpek de gelecek vaat ediyor.

9-12 Ay Erkekler:

6 köpeğin katıldığı bu grupta dişilerde çekişen köpeklerin erkek kardeşleri aynı çekişmeyi sergilediler.Gerçekten son ana kadar birincinin netleşmediği yarıştan bu sefer Frey galip gelerek bir anlamda kardeşinin intikamını almış oldu. Her ikisi de çok gelecek vaat eden köpekler ama ben Frey’i daha çok beğendim.

12-18 Ay Dişiler:

Toplam 10 köpekle yarışmanın en kalabalık ve en kaliteli grubuydu. Buradaki ilk dört köpek gerçekten çok değerli köpekler. Hepsi her zaman birbirini geçebilecek kadar iddialılar. Fakat Tamara’ya ayrı bir paragraf açmak lazım. Tamara Türkiye’deki en kaliteli dişi GSD’lerden biri. Ben her zaman dişilerin erkeklerden daha önemli olduğunu savunan biri oldum. Türkiye’de kendi dişilerim dışında beğendiğim ve benim çiftliğimde olmasını isteyebileceğim tek dişi Tamara’dır. Bu köpek bence Dünya Şampiyonası’na girmeyi hak ediyor.

12-18 Ay Erkekler:

Sadece 3 köpeğin katıldığı bu grupta Tuni haklı bir birincilik kazandı.

18-24 Ay Dişiler:

Yine 3 köpeğin katıldığı bu grupta Princess ve Hexe arasında geçen bir mücadele izledik. Princess benim eskiden beri beğenerek izlediğim bir diş GSD. Adımları mükemmel. Sadece biraz daha yüksek olmasını isterdim. Bu grupta birincilik hakkıydı.

18-24 Ay Erkekler:

6 köpeğin katıldığı bu grupta ilk 3 köpek son derece güzeldi. Bunların içerisinde Maffey’in diğerlerine göre bariz bir üstünlüğü vardı. Bu köpek aslında anatomik olarak gerçekten çok güzel. Tek merak ettiğim, 24 ay üzerine çıktığı zaman karakter testini geçip geçemeyeceği. Eğer geçerse Kral sınıfta da başarılı olacağına eminim. Pars ve Wisky ise 2. ve 3.lük için yarıştılar. İkisi de farklı tip köpeklerdi. Hakemin tercihi Pars’ı ikinci , Wisky’i üçüncü yapmak şeklinde oldu.

24 Ay Üzeri Açık Sınıf Dişiler - Nikita von Land Mecklenburg (1.) & Ninga von Petworld (3.):

Bu grupta 8 köpek yarıştı. İlginç olan çoğunun imtihanlı olmasına rağmen karakter testinde başarısız olmasıydı. Bu grupta birinci olan köpeğimiz Nikita mükemmel bir performans göstererek kendisine Ankara’da yapılan haksızlığa itiraz edercesine açık ara farkla birinci oldu. İkincilik için İmmala ve Junior Ninga’nın ciddi bir çekişmesi seyredildi. Ninga uzun süre 2. götürdüğü yarışmada son anda 3. oldu. Daha yeni 2 yaşını doldurmasına ve tamamen tüyde olmasına rağmen aldığı derece ilerisi için umut vericiydi.

Nikita von Land Mecklenburg

Alman Kurdu Nikita vom Land Mecklenburg Alman Kurdu Nikita vom Land Mecklenburg Alman Kurdu Nikita vom Land Mecklenburg

Ninga von Petworld

Alman Kurdu Ninga von Petworld Alman Kurdu Ninga von Petworld Alman Kurdu Ninga von Petworld

 

24 Ay Üzeri Açık Sınıf Erkekler - Vax von der Alten Baeckerei (1.):

Toplam 7 köpeğin yarıştığı bu sınıfta ilk 3 köpek kayda değer güzellikteydi. Bunların içerisinde Vax (bizdeki adıyla Flap) tipik bir Odin yavrusu olarak güçlü fiziğiyle diğerlerinden daha fazla ön plana çıktı. Hakem de zaten Vax’ı direkt birinci sıraya çağırdı ve yarışma sonuna kadar öyle devam etti. Ben 3. olan Ken’i 2. olan Tasko’dan daha fazla beğendim. Ama sonucu her zaman hakem belirler. Hakemin kararı 2. Tasko, 3. Ken şeklinde oldu.

 Alman Kurdu Wax von der Alten Alman Kurdu Wax von der Alten Flap Alman Kurdu Wax von der Alten Flap Alman Kurdu Wax von der Alten Flap Alman Kurdu Flap Wax von der Alten Wax von der Alten Backerei Flap

 

24 Ay Üzeri Kral Sınıf Dişiler - Ninga von der Lengernheide (1.):

Çok ilginç bir grup oldu. Sadece 1 köpek ısırma imtihanını geçebildiği için Ninga bu grupta rakipsiz olarak yarıştı. Güzelliğinin ve performansının zirvesinde olduğu bir dönemdi. Ben isterdim ki rakibi olsun ve güzelliği daha fazla kıyaslanabilsin. Bütün yarışma boyunca hakemin alkışladığı ve en çok beğendiği köpek oldu Ninga. Bu performansıyla sanırım bu sene tekrar Dünya Şampiyonası takımımızda olacak.

Alman Kurdu Ninga von der Lengernheide Alman Kurdu Ninga von der Lengernheide Alman Kurdu Ninga von der Lengernheide

 

Yarışmadan Diğer Fotoğraflar

 Petworld Alman Kurdu Alman Kurdu Petworld Alman Kurdu Petworld Kupa   Alman Kurdu Petworld İstanbul Alman Kurdu Petworld İstanbul Türkiye Alman Kurdu Petworld   Alman Kurdu Nikita Nikita Alman Kurdu Kupa Alman Çoban Köpeği Nikita Kupa Alman Kurdu Nikita Can Paksoy Alman Kurdu Şampiyon Petworld Alman Kurdu Petworld Kupa Şampiyon Alman Kurdu Petworld Kupa Alman Kurdu Petworld Ekibi

 

Derecelerimiz:

Eva von Petworld: 3-6 Ay Dişiler 1.si

Enzo von Petworld: 3-6 Ay Erkekler 1.si

Yana von Petworld: 6-9 Ay Dişiler 3.sü

Wisky von Petworld: 18-24 Ay Erkekler 3.sü

Nikita von Land Mecklenburg: 24 Ay Üstü Dişiler 1.si

Ninga von Petworld: 24 Ay Üstü Açık Sınıf Dişiler 3.sü

Vax von der Alten Backerei: 24 Ay Üstü Açık Sınıf Erkekler 1.si

Ninga von der Lengernheide: 24 Ay Üstü Kral Sınıf Dişiler 1.si