2010 Nisan Macaristan ve Avusturya Yarışmaları

Macaristan'da yapılan önemli yarışmalardan biri olan kulüp yarışmasında oldukça iyi bir performans gösterdik. Baba-oğul iki köpeğimiz ile katıldığımız yarışmadan 2 birincilik kupası çıkararak gururlandık.

Alman Kurdu Wisky Macaristan Şampiyonası Macaristan Şampiyonası Undo von Petworld

 

Almanya'nın tanınmış hakemlerinden Fetten'in yönettiği yarışmaya çeşitli ülkelerden 100 civarı köpek katıldı. Bizi en çok mutlu eden olay Wisky'nin 2. kez en iyi üretim erkeği seçilmesiydi. Bu ünvanı üst üste 2. kez almamız bunu gerçekten hak ettiğimizin bir kanıtı oldu. Yaşı oldukça genç olduğu halde bu ünvanı alan Wisky ileriki yaşlarında yavru sayısı fazlalaşacağı için çok daha rahat bir şekilde bu ünvanı almaya devam edeceğini düşünüyoruz.

Alman Kurdu yarışma şampiyona Alman Kurdu yarışma şampiyona Alman Çoban Köpeği Yarışma Alman Kurdu yarışma

 

12-18 ay erkeklerde Wisky'nin yavrusu Undo von Petworld rakiplerinden bariz çok üstündü ve çok kolay bir birincilik aldı.

Alman Kurdu yarışma Avusturya Alman Kurdu Wisky ve Undo

 

Macaristan yarışmasının ardından dinlenmeye fırsat bile bulamadan Avusturya'ya geçtik. Avusturya'nın yeşilinin tonu ne kadar da gitsek bizi etkilemeye devam edecek. Bizim gibi doğaya ve yeşile aşık bir insan için cennet gibi bir ülke. Bu yarışmanın özelliği ve bizim böyle apar topar gelme sebebimiz aslında yarışma hakemlerinden biri olan Sn. Helmut Konig'in bu sene Sieger'de 12-18 ay grubunu yönetecek olmasıydı. Biz de dahil bir çok kişi onun görüşünü almak için bu gruba kaydını yaptırmıştı.

Alman Kurdu Undo von Petworld Avusturya yarışması Alman Kurdu Avusturya Yarışma Alman Kurdu Undo von Petworld Avusturya Alman Kurdu Undo von Petworld Avusturya Wisky

 

Yarışmanın diğer grupları sayı ve kalite olarak vasatın üzerine çıkmazken bu grup her anlamda mükemmeldi. Açıkçası gruba katılan köpeklerin kalitesini gördüğüm zaman moralim biraz bozuldu. İlk pozlardan sonra hakem sıralaması için ilk 5 içerisinde olmanın büyük başarı olduğunu düşünüyordum. Hakem Undo'yu 3. sıraya çağırdı ve ben mutluluktan uçtum. Yarışmanın ilerleyen bölümlerinde Undo ringdeki performansıyla ikinciliği zorlamaya başladı. Hakem de bu performansın karşılığını onu 2. sıraya alarak verdi. Yarışma bu şekilde Undo'nun 2.liği ile sona erdi. Hakem yarışma sonu açıklamalarında Undo'nun bu grupta 1. dahi olabileceğini söyleyince gerçekten hem Undo hem de babası Wisky ile bir kez daha gurur duydum. Sanırım ilerleyen günlerde babasını bile zorlayacak gibi gözüküyor. Kim bilir belki de boynuz kulağı geçer. Kendi üretimimiz Undo von Petworld'u hep beraber izlemeye devam edelim.

Can Paksoy

Alman Kurdu Undo Alman Kurdu Undo von Petworld yarışma Alman Kurdu Undo von Petworld Avusturya yarışması Undo von Petworld Alman Kurdu Undo von Petworld Alman Kurdu Undo von Petworld Alman Kurdu Undo von Petworld yarışma Alman Kurdu Undo von Petworld Avusturya Macaristan Alman Kurdu Undo von Petworld