Petworld Ekibinden Yeni Bir Türkiye Rekoru Daha

Dünyanın en iyileri arasında yeralan Petworld köpekleri Türkiye'deki liderliğini büyük bir başarıya imza atarak her zaman olduğu gibi bir kez daha kanıtladı.

11 sınıfta yarıştığımız 2010 İstanbul Şampiyonası'nda 9 birincilik, 2 ikincilik ve 3 üçüncülük ile Türkiye tarihinde kırılması zor bir rekora daha imza attık.

2010 İstanbul Şampiyonası Petworld Alman Kurdu Undo von Petworld 2010 İstanbul

İstanbul Şampiyonası 2010 Petworld 2010 İstanbul Şampiyonası Alman Kurdu 2010 İstanbul Şampiyonası Petworld

Merhaba sevgili GSD severler, bir yarışmayı daha geride bıraktık. Bugüne kadar düzenlenen yarışmalar arasında katılım, yer seçimi ve organizasyon olarak en başarılı yarışmalardan biri oldu. Tam 117 köpeğin katıldığı yarışmada hakemliği Avusturya üretim sorumlusu ve tecrübeli Wusv hakemi Sn. Helmut Wehinger yönetti. Sınıflar oldukça kalabalık ve kaliteliydi, bu yarışmada gözüme çarpan profesyonel üreticilerin bir iki istisna haricinde vasatın üzerine çıkamadığı ve amatör üreticilerinde iyi köpekler çıkarmasıydı. Sanırım yakın zamanda amatör arkadaşlar yarışmalarda daha da fazla ağırlıklarını hissettirecekler. Değinmeden geçemeyeceğim bir başka olay ise bizde artık gelenek haline gelen çirkin şekillerde yapılan hakeme itirazlar, maalesef biz neredeyse her yarışmada bu olayları yaşar olduk, ülkemizin WUSV tam üye olmadığı bir dönemde hakemlerin rapor verdiğini bile bile ülkemizle ilgili böyle çirkin tarzlarda yapılan itirazlar aslında hepimize zarar veriyor, bu arkadaşlar Almanya'da bir yarışmada itiraz edemezken neden Türkiye'de hepimize zarar vermesi olası davranışları sergiliyorlar anlayamıyorum fakat yarışma hakemi Sn. Helmut Wehinger'in bu konuyla ilgili yorumunu sizlerle paylaşmak istiyorum; "Ülkeniz Alman Çoban Köpekleri konusunda henüz çok yeni olmasına rağmen çok hızlı bir ivme kaydetmiş. Bu şekilde ilerlemeye devam ederseniz yakın zamanda Avrupa'da konuşulacak köpekler üretebilirsiniz. Yarışmada yapılan itirazlara gelince bazı üreticiler veya amatörler büyük paralar vererek yarışma kariyerleri veya geçmişleri parlak köpekler alıyorlar, bu köpekleri bazen hiç çalıştırmadan bazen de o anki fiziksel durumlarını göz önüne almadan yarışmalara sokuyorlar ve yarışmada birinci gelmelerini bekliyorlar, yarışma anında değerlendirme yaparken köpeklerin geçmişlerine göre değil o an ki performanslarına göre değerlendirme yapmak zorundayız, bazı hakemlerin köpeklerin kariyerlerinin etkisi altında kaldığı muhakkaktır, fakat bu şekilde verilen kararlar yarışmadaki diğer köpeklere karşı bir adaletsizliktir." Bu yorumdan da anlayabileceğimiz üzere benim köpeğim Sieger'de şu dereceyi yapmış hakem onu nasıl birinci yapmaz şeklindeki düşünceler hem yanlış hem de emek verip hazırlanan diğer yarışmacılara haksızlıktır, bu tarz hareketler ülkemizin prestijine zarar vermektedir. Sanırım derneğimizde bu hakem kararlarına gelen çirkin itirazlara sessiz kalmayarak gereken yaptırımları uygulayacaktır.

Can Paksoy

Petworld Kennel Club'a Ait Dereceler

  İsim Sınıfı Derece
1 Heni von Petworld 3-6 Ay Dişiler Şampiyonu
2 Harold von Petworld 3-6 Ay Erkekler Şampiyonu
3 Broke von Spexarder Hof 6-9 Ay Dişiler Şampiyonu
4 Debie von Petworld 6-9 Ay Dişiler Üçüncüsü
5 Barko von Spexarder Hof 6-9 Ay Erkekler Üçüncüsü
6 Echo von Petworld 6-9 Ay Erkekler Beşincisi
7 Eva von Petworld 12-18 Ay Dişiler Şampiyonu
8 Geyşa von Petworld 12-18 Ay Dişiler İkincisi
9 Milton von Petworld 12-18 Ay Erkekler Şampiyonu
10 Alex von Petworld 12-18 Ay Erkekler Altıncısı
11 Kiwi von Rednex 18-24 Ay Dişiler Şampiyonu
12 Undo von Petworld 18-24 Ay Erkekler Şampiyonu
13 Whisky (Toprak) von Petworld 24 Ay Üstü Erkekler Açık Sınıf Şampiyonu
14 Ninga von Petworld 24 Ay Üstü Dişiler Kral Sınıf Şampiyonu
15 Xera vom Holtkamper Hof 24 Ay Üstü Dişiler Kral Sınıf Üçüncüsü
16 Hakoon v Brunen Strasse 24 Ay Üstü Erkekler Kral Sınıf İkincisi

 

3-6 Ay Dişiler:

Toplam 11 köpeğin katıldığı bu sınıfta kalite oldukça iyiydi. Hakemin ikinci sıraya çağırdığı Heni von Petworld klasik bir Wisky yavrusu olarak yürüyüşteki performansıyla yarışmayı birinci olarak bitirdi.

3-6 ay dişiler kategorisinde 1.olan köpeğimiz Heni von Petworld

Alman Kurdu Heni von Petworld İstanbul 2010 Alman Kurdu Heni von Petworld İstanbul 2010  Alman Kurdu Heni von Petworld 2010 İstanbul

 

3-6 Ay Erkekler:

Toplam 7 köpeğin katıldığı bu sınıfta Heni’nin kardeşi Harold diğer köpeklerden çok farklı bir görüntü sergiledi, gerek anatomik yapısı gerekse ringteki duruşu ve yürüyüşüyle sanki çok tecrübeli bir yarışma köpeğiymiş gibi açık ara farkla birinci oldu.

3-6 ay erkekler kategorisinde 1.olan köpeğimiz Harold von Petworld

Harold von Petworld 2010 İstanbul

 

6-9 Ay Dişiler:

Yarışmanın en kalabalık sınıfı olan bu grupta toplam 15 tane köpek yarıştı. Buradaki tartışmasız birinci Broke isimli köpeğimizdi, ikinci olan Quilla isimli köpek ise ringte kendini çok iyi sergiledi ve performans olarak tam not aldı.

6-9 ay dişiler kategorisinde 1. olan köpeğimiz Broke von Spexarder Hof

Alman Kurdu Broke von Spexarder Hof 2010 İstanbul

 

6-9 Ay Erkekler:

Toplam 7 köpeğin katıldığı bu sınıfta Ultimo von Eichenplatz gerek anatomisi gerek ringteki sergilenişi olarak mükemmele yakın bir yarışma çıkardı, geleceği parlak olan bir gsd olan Ultimo iyi bir çalışmayla başarılarının devam edeceğini düşünüyorum, bu gruptaki diğer köpekler performans olarak ona rakip olamadılar.

9-12 Ay Dişiler:

8 köpeğin yarıştığı bu grupta genel köpek kalitesi birbirine çok yakındı,bu grupta sadece Taska gözüme diğerlerinden daha iyi durumda gözüktü, hakemde aynı şeyi düşünmüş olacak ki birinciliği ona verdi, ikinci olan Tami ringteki kendini sergileyişi olarak pek ikinci olmayı hak eden bir görüntü sergilemedi aslında, bana kalırsa Lena ve Luna onun önünde olabilirdi, burada unutmamamız gereken bir konuda bu yaş grubudur. 9-12 ay dişiler de yarışan bütün köpekler bundan birkaç ay sonra çok çok daha güzelleşecekler.

9-12 Ay Erkekler:

6 köpeğin katıldığı bu grupta kalite vasattı. İlk üç köpek kalite olarak diğerlerinden daha iyiydi.

12-18 Ay Dişiler:

8 köpeğin katıldığı bu grupta kalite beklediğimin altındaydı. Efsane dişimiz Ninga’nın yavrularından olan Eva iyi bir günündeydi, diğer köpeğimiz Geyşa’nın tamamen tüyde olmasından da faydalanarak rahat birincilik aldı. İkinci olan Geyşa von Petworld’te performans olarak gayet iyiydi, bir sonraki yarışmada Geyşa’nın Eva’ya bu derece kolay birinciliği vermeyeceğini düşünüyorum.

12-18 ay dişiler kategorisinde 1. olan köpeğimiz Eva von Petworld

İstanbul Şampiyonası 2010 Alman Kurdu 2010 İstanbul Alman Kurdu Şampiyonası

İstanbul Şampiyonası 2010 Alman Kurdu 2010 İstanbul Şampiyonası Alman Kurdu

12-18 ay dişiler kategorisinde 2. olan köpeğimiz Geyşa von Petworld

Geyşa von Petworld 2010 İstanbul Alman Kurdu Geyşa von Petworld 2010 İstanbul Geyşa von Petworld İstanbul 2010

 

12-18 Ay Erkekler:

8 köpeğin katıldığı bu grupta Wisky yavrusu olan Milton von Petworld kalitesiyle diğer köpeklerden çok farklı bir görüntü sergiledi, anne tarafı Wegas kızı olan Milton çok tipik Wegas tarzını almış, sanki Wisky’nin değil Wegas’ın yavrusu, ringteki yürüyüşü aynı Wegas, sanırım bu performansıyla önümüzdeki sene Sieger'de bizi temsil edecek köpeklerin arasına girecek, gruptaki diğer köpekler arasında çok rahat birincilik aldı.

12-18 ay erkekler kategorisinde 1. olan köpeğimiz Milton von Petworld

Milton von Petworld 2010 İstanbul Milton von Petworld İstanbul 2010 2010 İstanbul Milton von Petworld Alman KurduAlman Milton von Petworld 2010 İstanbul Şampiyonası Alman Çoban Milton von Petworld 2010 İstanbul Milton von Petworld 2010 İstanbul YarışmaAlman Çoban Milton von Petworld Alman Çoban Köpeği Milton von Petworld 2010 İstanbul 2010 İstanbul Şampiyonası Alman Kurdu MiltonMilton von Petworld 2010 İstanbul Yarışma Alman Milton von Petworld 2010 İstanbul 2010 İstanbul Alman Kurdu Milton von Petworld

 

 

18-24 Ay Dişiler:

8 köpeğin mücadele ettiği bu grup yarışmadaki en kaliteli gruplardan biriydi, ilk üç sırayı paylaşan köpeklerin hepsi çok güzeldi ve birinci olabilecek kapasiteye sahiptiler. Hakem ilk önce Amore’u birinci, Kiwi’yi ikinci sıraya çağırdı, yarışmanın ilerleyen bölümlerinde antreman eksiği olduğu göze çarpan Amore birinciliği Kiwi’ye kaptırdı. Yarışmayı 3. sırada bitiren Eva von Niki anatomik olarak en az ilk iki köpek kadar güzel olmasına rağmen hızlı koşuda başarılı olamadı ve 3. sırada kaldı, biraz daha iyi çalıştırılırsa birinciliği zorlayabilir.

18-24 ay dişiler kategorisinde 1. olan köpeğimiz Kiwi von Rednex

Kiwi von Rednex Alman Kurdu 2010 İstanbul Alman Kurdu Kiwi von Rednex Kiwi von Rednex 2010 İstanbul Şampiyonası

 

18-24 Ay Erkekler:

8 köpeğin katıldığı bu sınıfta bir başka Wisky yavrusu Undo von Petworld diğer köpeklerden anatomi olarak çok üstündü, hakem birinci sıraya çağırdı ve zorlanmadan birinci olarak bitirdi.

18-24 ay erkekler kategorisinde 1. olan köpeğimiz Undo von Petworld

 Undo 2010 İstanbul Şampiyonası Petworld Undo von Petworld İstanbul Şampiyonası 2010 Alman Kurdu Undo von Petworld 2010  Undo von Petworld yarışma 2010 İstanbul Undo von Petworld 2010 2010 İstanbul Şampiyonası Undo von PetworldUndo von Petworld 2010 İstanbul Undo von Petworld 2010 İstanbul Şampiyonası Alman Kurdu Undo von Petworld 2010 İstanbul

 

24 Ay Üzeri Dişiler Açık Sınıf:

Sadece 3 köpeğin yarıştığı bu sınıfta diğerlerinden çok daha güzel olan Paris zorlanmadan birinci oldu.

24 Ay Üzeri Erkekler Açık Sınıf :

10 köpeğin katıldığı bu sınıfta son yarışmalarda hep birinci gelen köpeğimiz Whisky(Toprak) von Petworld gerek anatomik gerekse ringte sergileniş olarak diğerlerinden çok önde bir görüntü sergileyerek birinci oldu.

24 ay üzeri erkekler açık sınıfta 1. olan köpeğimiz Whisky (Toprak) von Petworld

 Alman Kurdu Whisky von Petworld 2010 İstanbul Whisky von Petworld 2010 İstanbul Şampiyonası Whisky von Petworld İstanbul Şampiyonası 2010 Alman Kurdu Whisky von Petworld Alman Kurdu Whisky von Petworld 2010 2010 İstanbul Şampiyonası Alman Kurdu Whisky von Petworld

 

24 Ay Üstü Dişiler Kral Sınıfı:

Belki en çok merakla beklenen sınıflardan bir tanesiydi, 11 köpeğin katıldığı bu sınıfta yenilgisiz iki köpek Ninga ve Tamara ilk defa aynı ringte yeraldı. Bunlara bir de Almanya’dan Türkiye’ye yeni getirilen V16 dişi Kurina eklenince rekabet iyice kızıştı, hakemin ilk sıralaması Ninga, Tamara ve Kurina şeklinde oldu. Bu üç köpek kalite olarak birbirlerine çok yakın oldukları için hata yaptıkları takdirde yerlerinin değişeceğinin bilincindeydiler. Hızlı koşu da hatasız tamamlandıktan sonra tasmasız koşuya geldi sıra bu koşuyu da hatasız tamamlayan Ninga birinci olurken Tamara tasmasız koşuda tam olarak başarılı olamadı, hakem onu yine de ikinci sırada bırakarak yarışmayı tamamladı. Yarışma sonrası 3.olan köpeğin tutucusu sonuca itiraz ederek diskalifiye oldu.

24 ay üstü dişiler kategorisi kral sınıfta 1. olan köpeğimiz Ninga von Petworld

 Ninga von Petworld 2010 İstanbul Şampiyonası Ninga von Petworld Alman Kurdu 2010 İstanbul Ninga von Petworld 2010 İstanbul Alman Kurdu Ninga von Petworld 2010 İstanbul Alman Kurdu 2010 Ninga von Petworld Alman Kurdu Ninga von Petworld İstanbul

24 ay üstü dişiler kategorisi kral sınıfta 3. olan köpeğimiz Xera vom Holtkamper Hof

Xera vom Holtkamper Alman Kurdu 2010 İstanbul Xera vom Holtkamper Hof Alman Kurdu 2010 İstanbul Alman Kurdu Xera vom Holtkamper Hof İstanbul Şampiyonası 2010

 

24 Ay Üstü Erkekler Kral Sınıfı:

Günün en önemli yarışmasında yani iş sınıfı erkeklerde ringte 7 erkek vardı, aslına bakarsanız hepsi güzeldi ve bir çoğunun geçmişinde Sieger dereceleri vardı, bunların içerisinde Hicks, Hakoon ve Esko en çok göze batanlardı, hakem ilk sıralama olarak Esko'yu bire Hakoon’u ikiye ve Hicks’i üçüncü sıraya çağırdı, bu üç köpek içerisinde ringde en istekli gözüken Esko, anatomi olarakta en iyi gözüken Hakoon'du, yarışmanın ilerleyen bölümlerinde hakem biraz daha isteksiz gördüğü Hakoon ile Hicks’in yerini değiştirdi ve Hicks 2.sıraya yükselirken Hakoon 3. sıraya geriledi. Tasmasız koşu sırasında sahibinin Hicks’in tasmasını bırakmaması ve Hakoon'un çok iyi bir tasmasız koşu sergilemesi sonucu Hakoon, Hicks’ten kaptırdığı yeri tekrar geri aldı ve yarışma Esco, Hakoon, Hicks sıralamasıyla bitti. Ben bu grupta da hakemin doğru karar verdiğine inanıyorum, köpeğim anatomi olarak ne kadar güzel olursa olsun performansı yeterli olmadığı için 2. oldu, bu grupta sonradan bazı itirazlar yapıldı, fakat ben hakemin doğru değerlendirme yaparak köpeklerin geçmişte yaptığı derecelere değil o anki performanslarına göre karar verdiğini gördüm, bu yüzden yapılan itirazları çok gereksiz buldum.

24 ay üstü erkekler kral sınıfta 2. olan köpeğimiz Hakoon v Brunen Strasse

Alman Kurdu Hakoon v Brunen Strasse 2010 İstanbul Hakoon v Brunen Strasse 2010 İstanbul Şampiyonası Hakoon v Brunen Strasse Alman Kurdu 2010 İstanbul