2011 Dünya Şampiyonası'nda yeni bir Türkiye rekoru

2011 Almanya Dünya Şampiyonası'nda, kral sınıfı erkeklerde Sky vom Eichenplatz ile V39, 18-24 ay erkeklerde ise Milton von Petworld ile SG48 derecelerini kazanmış bulunmaktayız. SG48 derecesi ile Milton von Petworld'un yerli üretim olarak Dünya Şampiyonasında gelmiş geçmiş en iyi dereceyi ülkemize kazandırmış olmasından gurur duyuyoruz, geçen sene yine bir Wisky yavrusu olan Undo von Petworld ise SG69 derecesini kazanmıştı, bu başarı çıtasını tekrar bir Wisky yavrusunun yukarılara çıkarmış olması bizleri pek sevindirdi. İyi kanlara sahip, en üst kalite köpeklerimizin aldığı bu başarılar Petworld markamızın uluslararası arenadaki konumunu perçinlemiştir, bir Türk markasının Dünya'ya en üst kalite köpekler üretebildiğini kanıtlaması açısından da bu dereceler bizlere ayrıca övünç kaynağı olmuştur.

Bu seneki Dünya Şampiyonasında ilk defa karakter testine puan verildi, V39 olan köpeğimiz Sky ısırmada 10 üzerinden 9 gibi yüksek bir puan alarak birçok üst düzey rakibinin geçemediği ya da 6 puan ile sınırda geçtiği testi rahatlıkla geçmiştir.

2011 Almanya Dünya Şampiyonası'nın ayrıntılı inceleme ve değerlendirmeleri Can Paksoy'un kaleminden çok yakında yayında olacaktır.

Alman Kurdu 2011 Almanya Dünya Şampiyonası 2011 Almanya Dünya Şampiyonası 2011 Almanya Dünya Şampiyonası 2011 Almanya Dünya Şampiyonası 2011 Almanya Dünya Şampiyonası Alman Kurdu 2011 Dünya Şampiyonası Almanya 2011 Almanya Dünya Şampiyonası Alman Kurdu

Sonuçlar;

Kral Sınıfı Erkekler
1    VA    Remo    vom Fichtenschlag
2    VA    Quattro    von der Partnachklamm
3    VA    Ustinov    vom Römerland
4    VA    Sultan    von der Jahnhöhe
5    VA    Nino    von Tronje
6    VA    Paer    vom Hasenborn
7    VA    Mentos    vom Osterberger-Land
8    VA    Peik    vom Holtkämper Hof
9    VA    Lennox    von Regina Pacis
10    VA    Figo    Hagadahls
11    VA    Guccy    vom Heinrichplatz
12    VA    Ballack    zur Worringer Rheinaue
1    V    Omen    vom Radhaus
2    V    Koby    von Fidelius
3    V    Yoker    vom Westervenn
4    V    Etoo    aus Wattenscheid
5    V    Marko    vom Langenbungert
6    V    Nash    Seeback's
7    V    Uno    Conbhairean
39    V    Sky    vom Eichenplatz
154    V    Ivan    vom Gernkogel
155    V    Rio    von der Grafschaft Wolfram


18-24 ay Erkekler
1    SG    Harley II    Team Marlboro
2    SG    Cobra    d' Ulmental
3    SG    Luca    von der Wilhelmswarte
4    SG    Chicco    Dogshof
5    SG    Ixus    zur Worringer Rheinaue
6    SG    Iliano    vom Fichtenschlag
7    SG    Isko    vom Hühnegrab
8    SG    Faruk    von der Freiheit Westerholt
9    SG    Wasco    del Seprio
10    SG    Roy    del Reventino
48    SG    Milton    Von Petworld
131    SG    Nic    vom Haus Salihin
132    SG    Shicco    vom Globalhaus

Dünyanın en iyileri arasında yer alan Petworld Kennel Club, Türkiye'deki liderliğini her zaman olduğu gibi bir kez daha kanıtladı.

2011 Almanya Dünya Şampiyonası’nı da geride bıraktık, 2004 yılında Raul von Rednex ile katılıp V103 derecesini kazandığımızdan bu yana 8.Dünya şampiyonası olmuş. O zaman Almanya’da yarışmaya bırakın katılmayı izlemeye bile Türkiye’den kimse gelmemişti. Son yıllarda yavaş yavaş yükselen katılım sayımız bu yıl maalesef biraz düştü. Ama aldığımız dereceler yükseldi. Türkiye’den katılan 4 Alman Çoban Köpeğinden sadece bir tanesi karakter testinden elenirken diğer 3 tanesi de kendi sınıflarında ilk 50 köpek içerisine girdi, bu Türkiye’nin bu yıla kadar ki almış olduğu en büyük başarısıydı. Bunun haricinde hepsinden önemli ve güzel olanı Türkiye’de doğmuş, anne – babası da Türkiye’de bulunan Türk secereli bir Alman Kurdu bütün tabuları yıkarak oldukça zor bir grupta ilk 50 Alman Kurdu’nun içine girmesi oldu. Almanya için Türkiye’de üstün özellikli, alman kalitesinde köpekler üretilemez, Türkiye için ise Türk secereli köpeklerin kesinlikle ilk 50’ye alınmayacağı ve Türk seceresinin Almanya tarafından 2. sınıf sayılacağı hemen herkesin kafasındaki sabit fikirlerdi, Milton von Petworld bütün bu tabuları yıkarak ve dünyaya artık Türkiye’de üretilen köpeklerin de kalite olarak en iyiler arasına girebileceğini ispatladı. Bu başarıdan dolayı önce ülkemiz sonrada çiftliğimiz adına son derece onur duydum. Bunun dışında hep belirttiğim ilginç bir şey var, Wisky bu güne kadar SG40, Macar sieger’i VA2 dışında 3 kez’de en iyi damızlık erkek seçildi. Buna rağmen hala Türkiye’de yeteri kadar üretimde kullanılmamakta. Geçen sene bir Wisky yavrusu olan Undo von Petworld SG69 derecesinden sonra bu sene de Milton von Petworld‘un SG48 derecesi sanırım Wisky’nin üretim için ne kadar doğru bir köpek olduğunu anlatmaya yetmiştir. Biz Petworld takımı olarak bayrağı taşıyarak ilerlemeye ve yolu açmaya devam ediyoruz. Umuyoruz ki diğer üretici arkadaşlarımız hatta amatör arkadaşlarımız da açtığımız bu yolda bize katılırlar ve hep beraber Türk bayrağını bu alanda en yukarıya taşırız. Yazımı artık sloganımız olmuş olan sözümle sonlandırmak istiyorum. Gerçek başarı satın aldığımız değil ürettiğimiz köpeklerimizle gelen başarıdır. Bütün Alman Çoban Köpeği severlere saygılar…

Can Paksoy

Undo von Petworld Wisky Alman Kurdu Şampiyon