2010 Ankara Şampiyonası (ACKİSD)

2010 Ankara Şampiyonası Petworld

Yer : Ankara

Tarih : 16 Mayıs 2010

Hakem : Peter Arth

Toplam 82 köpeğin katılımıyla gerçekleşen Ankara Şampiyonası’nı geride bıraktık. Bu 82 köpeğin 15 tanesinin Petworld üretimi olması bizim açımızdan gurur verici oldu. Petworld çiftliği olarak 11 köpekle katıldığımız yarışmada 4 birincilik ve 4 ikincilik aldık. Genel sonuçlara bakıldığında en başarılı çiftlik unvanını koruyarak yine geleneği bozmadık. Ankara Yarışması’na katıldığımız 11 köpeğin tamamının kendi üretimimiz olması bir başka kayda değer nokta oldu. Birinci olan köpeklere bakıldığında özellikle büyük gruplarda başarılı olan köpeklerin genellikle yurtdışından getirilmiş olduğunu görmekteyiz. Ben, üretici vasfını bulunduran bir çiftliğin başarısının kalıcı olabilmesi için kendi üretiminin ön plana çıkması gerektiğini düşünüyorum. Her zaman söylediğim gibi gerçek başarı kendi üretiminizle aldığınız başarılardır. Tüm katılan arkadaşları tebrik ederim.

Can Paksoy

Yarışmaya Giren Köpeklerimizle İlgili Yorumlarım

3-6 Ay Dişiler = Voxy von Petworld (4.) : Yarışmanın en kalabalık grubuydu. Benim bu grupta beğendiğim 2 köpek vardı. Lale vom Frankengold ve Voxy von Petworld. Hakemler benimle aynı görüşte değildi ki Voxy’i 4. sıraya koydu.

Voxy von Petworld 2010 Ankara Voxy von Petworld Ankara 2010

 

3-6 Ay Erkekler = Benny von Petworld : Bu grupta benim gözüme çarpan 2 köpek Ultimo ve Arno idi. Diğer köpekleri çok yeterli görmedim. Hakemin bu gruptaki sıralama kriterlerini ise anlayamadım.

Benny von Petworld 2010 Ankara Alman Kurdu Benny von Petworld 2010 Ankara 2010 Ankara Şampiyonası Benny von Petworld

 

6-9 Ay Dişiler = Megy von Petworld (2.) : Sadece 3 köpeğin yarıştığı bu grupta anatomik olarak Megy en güzel köpekti. Ancak tüy dökümü döneminde olduğundan olsa gerek yarışmayı 2. sırada tamamladı.

Alman Kurdu Megy 2010 Ankara Alman Kurdu Megy 2010 Ankara Şampiyonası

 

6-9 Ay Erkekler = Axel von Petworld (1.) & Milton von Petworld (2.) : 4 köpeğin yarıştığı bu grupta Axel von Petworld ve Milton von Petworld’ün çekişmesi yaşandı. Her ikisi de oldukça başarılıydılar. Her ikisinin de anatomisi ve adımları mükemmeldi. Hakemin yorumu Axel’in birinci sırada olması idi. Bence Milton birinciliği hak etmişti.

Axel ve Milton 2010 Ankara Şampiyonası 2010 Ankara Şampiyonası Alman Kurdu 2010 Ankara Şampiyonası Alman Kurdu Milton ve Axel

 

9-12 Ay Dişiler = Eva von Petworld (2.) : 6 köpeğin yarıştığı bu grupta Nazo ve Eva en güzel köpeklerdi. Şu anki görüntü itibariyle Nazo birinciliği hak etti.

Petworld Alman Kurdu 2010 Ankara Şampiyonası Alman Kurdu 2010 Petworld Ankara Şampiyonası

 

9-12 Ay Erkekler = Enzo von Petworld (1.) : 5 köpeğin katıldığı bu grupta kalite çok üstte değildi. Enzo von Petworld güçlü kemik yapısı ve muhteşem kafasıyla tartışmasız birinciydi.

Enzo von Petworld 2010 Ankara Şampiyonası Enzo von Petworld 2010 Ankara Şampiyonası Enzo von Petworld 2010 Ankara Alman Kurdu Enzo von Petworld 2010 Ankara Alman Kurdu Enzo von Petworld Alman Kurdu Enzo von Petworld 2010 Ankara Alman Kurdu Enzo von Petworld 2010 Ankara Şampiyonası Ankara Şampiyonası Enzo von Petworld 2010

 

12-18 Ay Dişiler : Bu grupta toplam 7 köpek yarıştı. İlk 3 köpek gerçekten güzeldi. Hakemin yorumu Amore, Fiola, Aras şeklinde oldu. 

12-18 Ay Erkekler : Sonucu en çok tartışılacak grup oldu bu yarışmada. Toplam 9 köpeğin katıldığı grupta Aron ve Frey gerçekten çok güzellerdi. Anatomik olarak bakıldığında Aron von United Hof mükemmele yakındı. Frey ise performans olarak mükemmele yakındı. Amore’nin bu iki köpeği geçip birinci olmasına hiçbir anlam veremedim.

18-24 Ay Dişiler = Karin von Petworld : 8 köpeğin yarıştığı bu grup ise bir başka ilginç sonucu olan gruptu. Tamara her zamanki performansıyla birinci olurken Angie adlı köpek de güzel bir yarışma çıkarttı. Fakat bunlardan sonra gelen köpeğin Karin olması gerekirken Hilka ve Arel adlı köpeklerin Karin’in önüne geçmesi yine anlamsızdı.

Alman Kurdu Karin von Petworld 2010 Ankara Şampiyonası

 

18-24 Ay Erkekler : Üç köpeğin katıldığı grupta Tuni fizik ve performansıyla haklı birincilik oldu.

24 Ay Üzeri Açık Dişiler = Ninga von Petworld (1.) & Uslu von Petworld (2.) : 6 köpeğin katıldığı grupta son yarışmalardaki sonuç değişmedi. Ninga ve Uslu birbirleriyle yarışarak açık ara birinci ve ikinci oldular.

Alman Kurdu Ninga 2010 Ankara 2010 Ankara Ninga Petworld Alman Kurdu Alman Kurdu Ninga 2010 Ankara 2010 Ankara Şampiyonası Uslu von PetworldAnkara Şampiyonası 2010 Uslu von PetworldAlman Kurdu Uslu von Petworld 2010 Ankara Şampiyonası

Uslu von Petworld 2010 Ankara Uslu von Petworld 2010 Ankara Şampiyonası

 

24 Ay Üzeri Açık Erkekler = Whisky von Petworld (1.) : Bence bütün yarışmanın en büyük mücadelesine sahne oldu bu grup. Toplam 5 köpeğin katıldığı grupta Cliff ve Whisky dışında göze çarpan bir köpek yoktu. Cliff anatomi olarak daha başarılı olduğu için hakem tarafından birinci sıraya çağrıldı. Fakat yarışma esnasında Whisky performans olarak Cliff’ten çok daha başarılıydı. Yarışmanın sonlarındaki hızlı koşuda bu performansını en üst seviyeye çıkartarak performansın da anatomi kadar önemli olduğunu bize bir kez daha göstermiş oldu. 

Burada bir parantez de Whisky’nin tutucusu eğitmenimiz Ali Yeşilırmak için açmak istiyorum. Köpek tutmanın aslında ne kadar ustalık gerektiren bir iş olduğunu ve tutucunun performansının yarışma sonucunu direkt olarak etkileyeceğini, seyreden herkese bir ders niteliğinde gösterdi. Whisky ile birlikte birinciliği adeta söke söke aldı. Kendisini buradan bir kez daha tebrik ediyorum.

Alman Kurdu Whisky von Petworld 2010 Ankara Whisky von Petworld 2010 Ankara Alman Kurdu

 

24 Ay Üzeri Kral Dişiler : Dört köpeğin katıldığı grupta sanırım yurtdışından yeni gelen bir köpek olan Klea rakipsizdi. Çağırılırken yapılan hatalara rağmen rakipsiz olduğu için birinciliğe koştu. Bu köpek tip olarak ve profesyonellik olarak cidden çok güzel. Sahibini tebrik ederim.

24 Ay Üzeri Kral Erkekler : Bu grupta 4 köpek yarıştı. Esko’yu beğendiğimi zaten daha önceki yarışlarda belirtmiştim. Duran’ı ringde ilk defa gördüm ve çok beğendim. Biraz daha çalışılırsa birinciliği zorlayacak gibi gözüküyor. Diğer iki köpek çok vasattılar.

Yarışmanın Yıldızı : Gösterdiği müthiş performansıyla birinciliği adeta söke söke alan Whisky von Petworld ve tutucusu Ali Yeşilırmak.

Derecelerimiz 

Voxy von Petworld : 3-6 Ay Dişiler 4.sü

Megy von Petworld : 6-9 Ay Dişiler 2.si

Axel von Petworld : 6-9 Ay Erkekler 1.si

Milton von Petworld : 6-9 Ay Erkekler 2.si

Eva von Petworld : 9-12 Ay Dişiler 2.si

Enzo von Petworld : 9-12 Ay Erkekler 1.si

Ninga von Petworld : 24 Ay Üzeri Açık Sınıf Dişiler 1.si

Uslu von Petworld : 24 Ay Üzeri Açık Sınıf Dişiler 2.si

Whisky von Petworld : 24 Ay Üzeri Açık Sınıf Erkekler 1.si