2009 Macaristan Şampiyonası

Yer : Seget

Tarih : 27.06.2009

Hakem : Thomas Taebert

Katılan Ülkeler : Macaristan, Sırbistan, Romanya, Avusturya, Türkiye

Toplam beş ülkeden 120 köpeğin katıldığı bu yarışma Macar siegeri öncesindeki en önemli organizasyondu. Avusturya'dan Leithawald, Sırbistan'dan Milosevac ve Macaristan’ın bütün büyük üreticileri gelmişti. Petworld olarak toplam 6 köpekle katıldığımız bu organizasyonda her köpeğimiz bir kupa aldığı gibi Wisky yarışmanın en iyi erkeği seçilerek çok önemli bir başarı daha kazandı. Böylece toplamda 7 kupa aldık ve yarışmanın en başarılı takımı olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Özellikle Wisky’nin, köpek kalitesi ve profesyonellik olarak bizden çok ilerde olan ülkeleri geride bırakıp aldığı şampiyonluk çok anlamlı oldu. Burada bir parantez açarak Wisky’e İstanbul Şampiyonası'nda yapılan haksızlığı da belirtmek istiyorum. Yarışma esnasında Wisky yarışmayı birinci olarak sürdürürken yarışma alanında bulunan bir çiftlik sahibinin hakeme ikinci durumda bulunan köpek için "bu köpek Amerika Siegeri VA3 bunu ikinci yapman ne derece doğru" diye yalan beyanda bulunmuş ve maalesef hakem de bu bilgiyi doğru kabul ederek Wisky’i ikinci sıraya almıştır. Petworld olarak bu yapılan haksızlığı kınıyoruz. Gereken en güzel cevabı Macar Şampiyonası'nda aldığımız başarılar ve ülkemize sağladığımız prestij ile verdiğimize inanıyoruz.

Can Paksoy

Yarışmaya Giren Köpeklerimizle İlgili Yorumlarım

6 - 9 Ay Dişiler - Karin von Petworld:

Altı köpeğin katıldığı 6-9 ay dişiler grubunda kalite normaldi. Karin hem tüy yönünden hem de gelişim çağının kötü bir döneminde olmasından dolayı 4.sıraya çağırıldı. Koşu esnasında 3.lüğe yükselerek yarışmayı 3. olarak tamamladı. Form durumu İstanbul Şampiyonasındakine yakın olsaydı bu grupta birinci olurdu. Fakat Karin için şanssız bir zamanda olan bu yarışmada kalitesini tam anlamıyla gösteremeyerek üçüncülükle yetindi.

12 - 18 Ay Dişiler - Zara von Petworld:

Yarışmanın en güçlü iki grubundan biriydi. Birbirinden güzel tam ondört köpek yarıştı. Bu grupta yarışan köpekler kalite ve form olarak mükemmeldiler. Zara henüz 13 aylık olduğu için dezavantajlı olmasına rağmen kalite olarak diğerlerinden farkı yoktu. Hakem ilk pozlarda dikkatle incelediği Zara'yı beşinci sıraya çağırdı. Koşu sırasında mükemmel bir performans gösteren Zara iki sıra birden ileri giderek yarışmayı üçüncü olarak bitirdi. Hakem bir kaç tur daha koştursaydı muhtemelen ikinci olacaktı, çünkü ikinci sıradaki köpek çok yorulmuştu. Fakat hakem yarışmayı bitirdi. Bu grubun birinci olan köpeği tek kelimeyle muhteşemdi.

 Alman Kurdu Zara von Petworld Alman Kurdu Zara von Petworld Alman Kurdu Zara von Petworld  Alman Kurdu Zara von Petworld Alman Kurdu Zara von Petworld Alman Kurdu Zara von Petworld Alman Kurdu Zara von Petworld Alman Kurdu Zara von Petworld

 

18 - 24 Ay Dişiler - Ninga von Petworld & Panja von Lengernheide:

Yaklaşık on tane köpeğin katıldığı güçlü bir gruptu hakem ilk pozlarda Ninga'yı öyle uzun ve dikkatli incelediki 1. sıraya çağıracağını tahmin ettim. Ninga'yı 1., Panja'yı da 5. sıraya çağırdı. Burdan sonra ortaya çıkan görüntü aslında komikti. Panja'nın alışık olduğu ve Panja'yı çağırması gereken arkadaşımız Joseph aynı zamanda Ninga'nın handlerlığını da yaptığı için bir yandan Ninga'yı tutarken bir yandanda Panja'yı çağırıyordu. Bu esnada yaptığımız sıkı antremanların ödülünü aldık. Panja düzgün bir çağıranı olmadığı halde otomatiğe bağlamış bir şekilde çok güzel bir koşu çıkarttı. Önündeki iki köpeği geçerek yarışmayı 3. olarak tamamladı. Ninga ise muhteşem koşusu ve fiziği ile tereddütsüz ben 1.yim diyordu. Yarışma sonunda Alman hakem Ninga için ''çok özel bir köpek iyi çalıştırılırsa geleceği çok açık olur'' şeklinde yorum yaptı. Aynı grupta hem 1.lik hemde 3.lüğü almamız ve hakemin Ninga için sarf ettiği sözler bir anda bütün dikkatleri Petworld takımının üzerine çekti.

Ninga von Petworld

Alman Kurdu Ninga von Petworld Alman Kurdu Ninga von Petworld Alman Kurdu Ninga von Petworld Alman Kurdu Ninga von Petworld

 

Panja von Lengernheide

Alman Kurdu Panja von Lengernheide Alman Kurdu Panja von Lengernheide Alman Kurdu Panja von Lengernheide

 

24 Ay Üzeri Dişiler Açık Sınıf - Brenda:

Brenda benim bugüne kadar Macaristan'da tuttuğum bir Vegas kızı. 6 köpeğin katıldığı bu grupta hakem ilk pozların arkasından Brenda'yı birinci sıraya çağırdı. Yarışmanın sonuna kadar 1.liğini koruyan Brenda, Petworld takımına bir kupa daha kazandırdı.

Alman Kurdu Brenda Alman Kurdu Brenda

 

24 Ay Üzeri İş Sınıfı Erkekler - Wisky:

Toplam oniki köpeğin yarıştığı bu grup gün boyu herkesin sabırsızlıkla beklediği yarışma şampiyonluğunu belirleyen erkekler grubuydu. Bu grubun şampiyonu olmak hem büyük bir prestij hemde kazanan erkeğin damızlık olarak en çok kullanılan erkek olmasını sağlar. Dolayısıyla bütün büyük çiftlikler en iddialı köpekleriyle gelmişlerdi. Bunların içerisinden beş tanesi gerçekten çok tecrübeli ve başarılı olanlardı. Bunlar Contra'nın Macaristan'daki son yarışmalarda geçilmeyen köpeği Wotam Von Contra, Sırp çiftliği Milosevac'ın getirdiği biri Sırbistan Şampiyonu olan Boss Von Haus Milosevac ve Maffay Von Haus Milosevac, Avusturya'nın en ünlü çiftliği Leithawald'ın getirdiği İdol yavrusu Ulk Von Leithawalt ve Türkiye'nin en güzel köpeği Wisky idi.Yarışma öncesi Milosevac şampiyon köpeğinin yavru grubunu hakeme göstererek diğer köpeklere karşı büyük bir avantaj sağladı. İlk pozlarda hakem bütün köpekleri uzun ve dikkatli bir şekilde inceledi. Sıralamada Wisky'i en başa aldı. İkinci ve üçüncü sırayı Milesevac'ın köpekleri, dördüncü sırayı Leithevald ve beşinci sırayı da Contra'nın köpeği aldı. Yarışma boyunca mükemmel bir performans gösteren Wisky üstün kalitesiyle şampiyonluğu aldı. Hakemin Wisky için yorumu ise kusursuz derecesindeydi. Daha sonra bütün erkek gruplarının birincileri incelenerek yarışmanın en iyi erkek köpeği Wisky seçildi. Bu ünvanı daha önce Raul, Quill, Ursul almışlardı.

 Alman Kurdu Wisky von der Alten Backerei Alman Kurdu Wisky von der Alten Backerei Alman Kurdu Wisky von der Alten Backerei Alman Kurdu Wisky von der Alten Backerei Alman Kurdu Wisky von der Alten Backerei Alman Kurdu Wisky von der Alten Backerei Alman Kurdu Wisky von der Alten Backerei Alman Kurdu Wisky von der Alten Backerei Alman Kurdu Wisky von der Alten Backerei